Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Rheum officinalis

2013 Rheum officinalis copyright www.PerkGroen
Deze bijzondere botanische rabarbersoort (Tibet, Buthan) was in de middeleeuwen in abdijtuinen te vinden als artsenijplant. Een fantastische bladplant, met grote smaragdgroene bladeren. De bladeren zijn minder diep ingesneden in vergelijking met Rheum palmatum. Het jonge blad loopt vroeg uit en is in het voorjaar bronskleuring. Een prachtige blikvanger waar veel ruimte is of als solitair onder het gefilterde licht van een Hemelboom of Paulownia.
Rheum officinalis www.PerkGroen.nl
De bloeiwijze is fors, 2,5- 3m en roomwit. Groeit op stevige pollen en vormt langzaam grote clusters. Uitstekend winterhard. Ook erg mooi in een exotisch ogende tuin al past ze even goed in een natuurlijke tuin. Deze plant staat bij ons in de volle zon op een humusrijke vochthoudende bodem.
Rheum officinalis Abdijrabarber uit Buthan www.PerkGroen.nl

Rheum officinalis detail blad groot

Rheum officinalis

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur