Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Pteris wallichiana

Pteris wallichiana

OMSCHRIJVING
Pteris wallichiana is een exotisch uitziende varen uit de Himalaya regio en verspreidt zich gemakkelijk via wortelstokken. De grote donkergroene bladeren kunnen een hoogte van 1-1,5 meter bereiken, afhankelijk van de locatie. In de tuin
Pteris wallchianus met Alexander Nijman

EIGENSCHAPPEN
Een zonnige, vochtige en goed doorlatende grond zal helpen om de beste resultaten te bereiken. Deze varen is veel sterker gebleken dan verwacht. Qua bestendigheid lijkt deze varen wat kieskeurig te zijn voor wat betreft lichtbehoefte. Als het iets de donker wordt kwijnt deze varen snel weg. Een lichte standplaats is dus van belang. Er zijn verschillende klonen in omloop. Een van de planten in de tuin is afkomstig van Alexander Nijman die deze plant in India heeft verzameld (zie foto)
Pteris wallchianus 2 PerkBamboe nl

WINTER
Deze varen gaat 's winters in winterrust en stoot dan de bovengrondse delen af. Let op met slakkenvraat als deze Pteris na de winter zijn nieuwe bladkrullen aanmaakt.

VERKRIJGBAARHEID
Soms zijn enkele planten beschikbaar voor de verkoop

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur