Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Pseudophegopteris pyrrhorachis

OPGAANDE VAREN
Pseudophegopteris pyrrhorachis is een onbekende varen uit Azie. Deze tamelijk zeldzame varen in cultuur vormt in de loop van de jaren langzaam een vertakkend wortelstelsel waardoor een kluster ontstaat. Kenmerkend zijn de verspreid staande, individuele bladstelen met varenbladeren die rechtop staan. De paarszwarte bladstelen contrasteren mooi met het fijn ingesneden groene blad.
Pseudophegopteris pyrrhorachis 1 PerkBamboo com

ZIJSCHEUTEN
Pseudophyeopteris staat sinds 2009 in onze collectietuin op een plek in de halfschaduw op een zware kleibodem. Afhankelijk van de regenval kan deze groeiplek tijdelijk zeer nat zijn tot erg droog met scheuren in de klei tijdens droge zomers. Het lijkt de plant weinig te deren. Al met al een makkelijke varen met een hoogte van ruim een meter in onze tuin.

WINTER
Deze varen is in onze tuin goed winterhard. De plant is van nature bladverliezend. Pseudophegopteris wordt in de winter bedekt met het eigen loof en wat blad van de omringende bomen.
Pseudophegopteris pyrrhorachis 2 PerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.
Pseudophegopteris pyrrhorachis 3 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur