Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Poncirus trifoliata

Poncirus trifoliata (winterharde Citrus, China), een buitenbeentje uit de Citrusfamilie en de enige (botanische) citrus die voldoende winterhard is om in ons klimaat in de volle grond uit te planten. Hij wordt 1 – 2 meter hoog. Als Poncirus eenmaal groot genoeg is om te kunnen bloeien, verschijnen elk voorjaar vele grote, witte, heerlijk geurende citrus-bloemen.
poncirus bloem
Over het algemeen is de vruchtzetting goed en volgen er in het najaar tientallen kleine ‘limoenen’ aan de plant die van groen naar geel verkleuren. De aromatishe vruchten worden o.a. gebruikt voor marmelade en sucade. Het drieledige blad valt in het najaar na goudgeelverkleuring. In de winter is de donkergroene bedoornde takstructuur goed zichtbaar. Ook geschikt als haagplant.
Poncirus vruchten1 www.PerkGroen.nl
Poncirus staat sinds 1994 in onze tuin, bloeit jaarlijks en produceert elk najaar vruchten. Uit het zaad van deze plant kweken we regelmatig nieuwe planten op voor de verkoop.

Poncirus vrucht doorsnede www.PerkGroen.nl
Poncirus trifoliata www.PerkGroen.nl

Poncirus trifoliata

Poncirus trifoliata Flying Dragon

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur