Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Polygonum-orientale

Polygonum (Persicaria) orientale

Deze orientaalse duizendknoop is de hoogte in onze tuin. Ofschoon het een forse jongen wordt (1,5 tot 2,5 meter) op gunstige locaties is het een plant die nooit in de weg staat omdat de opgaande stengel alleen bovenin zijtakken en bloemen draagt. Dit is een eenjarige plant, welke zich elk jaar weer terugzaait in de omgeving waar hij stond. In je beleving lijkt het daardoor een vaste plant te zijn, vooral ook omdat de afgestorven stengels de hele winter over blijven staan.
Polygonum persicaria Orientalis PerkBamboe nl
De stengels zijn op zich al fraai van kleur en opbouw en vanwege het gezwollen karakter tussen de knopen doen de halmen denken aan bamboe. Soms verkrijgbaar op de kwekerij in kleine aantallen.

Polygonum orientale

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur