Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Pleioblastus fortunei Variegatus

WITBONTE DWERGBAMBOE
Pleioblastus fortunei 'Variegatus' is een lage, bodembedekkende soort (50 – 75 cm) met opvallend waaiervormig gerangschikte bladeren met een wit-groene bladtekening. Het loof bevriest in strenge winters. Door deze plant jaarlijks na de winter tot aan de grond af te snijden groeit hij terug met een dichte mat fris, witgroen blad. Lage bamboes als deze kunnen woekeren. In combinatie met heesters of als ondergroei onder hoge bamboes zijn Pleioblastus-bamboes prima toepasbaar. Ook ideaal om vakken (met wortelbegrenzerfolie aan de randen) mee te vullen. Of grote bakken

Pleioblastus fortunei Variegata is een bontbladige bodembedekkende bamboe www.PerkGroen.nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur