Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys vivax Mc Clure

Dikke halmen
Phyllostachys vivax Mc Clure is een grote botanische bamboesoort met groene halmen. Deze door de amerikaan dr. Mc.Clure in 1945 beschreven Chinese reuzenbamboe heeft lange, robuuste halmen van 8 m tot 12 m hoog. De plant is verzameld in Tang-si, Chekiang Province, China, door Frank N. Meyer in 1907 en ingevoerd in de V.S. Onder optimale omstandigheden kunnen de halmen een doorsnede bereiken van 8 tot 10+ cm.

Evenals de andere vivaxen heeft Mc.Clure wat dunnere halmwanden waardoor het risico op breuk bij zware belating door (natte)sneeuw en storm groter is als bij andere soorten. Ook kunnen de jonge halmen het eerste jaar wankel staan bij storm. Ze hebben minstens twee jaar nodig om beter vast te groeien en beter te verhouten.

Phyllostachys vivax McClure copyrights PerkBamboocom

Verkrijgbaarheid
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur