Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys vivax Jiantonging

Dikke halmen
Phyllostachys vivax 'Jiantonging' is een groenhalmige kloon geimporteerd door de Duitse bamboekwekerij Simon uit Shanghai. Deze grote botanische bamboesoort onderscheid zich van 'Mc Clure' door de vroegere scheutengroei en vermoedelijk dikkere halmen. Jiantonging groeit uit tot een hoogte van 8 tot 12 meter. De halmen bereiken een diameter van 5-10 cm op een gunstige locatie. In onze bamboetuin staat een groot exemplaar dat na circa 7 jaar volwassen halmen begon te produceren.

Phyllostachys vivax Jiantonging copyrights PerkBamboocom Verkrijgbaarheid
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Phyllostachys vivax Jiantonging new shoots PerkBamboo com

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur