Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Phyllostachys viridiglaucescens

Phyllostachys viridiglaucescens

OUDE BEKENDE
Phyllostachys viridiglaucescens is een van de eerste 'grote' bamboes in mijn collectie. In de jaren '80 kwam ik deze plant tegen in Midden en Zuid Europa. Daar groeit de plant uit tot indrukwekkende afmetingen terwijl P. viridiglaucescens bij ons decennia lang terugvroor in een strenge winter en dan weer opkrabbelde tijdens jaren met mildere winters. Alleen tijdens een langere periode met milde winters en warmere zomers groeit deze soort uit tot circa 5 a 6 meter met halmen van 3 a 4 cm. Op de kwekerij staan diverse oudere bestanden van deze soort aangeplant.

Voor de verzamelaar van groene bamboes een leuke soort maar voor algemeen gebruik zijn er tegenwoordig sterkere en betere soorten beschikbaar zoals P. bissetii, nuda, stimulosa etc.

Phyllostachys viridi glaucescens kluit 600 700 cm PerkBamboe nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur