Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys nigra 'Megurochiku'

Groene halm met zwarte sulcus
Phyllostachys nigra 'Megurochiku' lijkt in verschijningsvorm veel op Phyllostachys nigra 'Henonis'. De winterhardheid is ook vergelijkbaar. Kenmerkend aan deze plant is dat de sulcus (platte kant van de halm) zwart is. Megurochiku maakt dus groene halmen met een zwarte lengtestreep om-en-om de halm.

Bloei
In de V.S. zijn diverse clonen van Phyllostachys nigra met een bloei bezig. Omdat Phyllostachys nigra een grote genenpool heeft met veel verschillende clonen en selecties is het nog onduidelijk wat dit betekend voor de bloeiverwachting van de planten in Europa. Anno januari 2021 hebben wij nog geen bloei waargenomen in onze collectie.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur