Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys iridescens 'Heterochroma'

NIEUWE BAMBOE
Phyllostachys iridescens
'Heterochroma' is in China verzameld door Stephane Allzen uit Frankrijk. Deze 'kimmei'vorm van P. iridescens kenmerkt zich door okergele halmen met een brede groene sulcus (vertikale streep) om-en-om de halm. De oudere halmen kleuren naar geelgroen.

Als deze vorm verder dezelfde groei-eigenschappen heeft als P. iridescens dan kan dit een volgende reuzenbamboe worden naast Ph. vivax  'Aureocaulis' en 'Huanwenzhu-Inversa' met een gele halm. Pluspunt kan zijn dat de halmwand van iridescens steviger is dan van vivax. Maar de praktijk moet dat uitwijzen. We hebben een jong exemplaar in de tuin aangeplant in 2019.

Een volledig gele vorm heeft de naam Phyllostachys iridescens 'Holochrysa' gekregen. Deze is vermoedelijk geisoleerd vanuit een 'Heterochroma' plant.

Phyllostachys iridescens Heterochroma

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is in observatie in onze collectie en nog niet verkrijgbaar.

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur