Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys iridescens

REUZENBAMBOE
Phyllostachys iridescens
is een snel groeiende, grote bamboes. De halmwanden zijn vrij dik. Kenmerkend zijn de variabele lichtgele lengtestrepen op de internoide en een helderwitte ring onder de knoop (node). In deze zin lijkt deze bamboe op Phyllostachys violascens maar is meer winterhard. Sommige halmen hebben  sierlijke bochten in de lagere internodiën. De halmscheden bij het verschijnen van de nieuwe scheuten zijn prachtig roodbruin, met lange, kleurrijke schedebladen. Deze bamboe is mooi als solitair of uitgesnoeid bamboebos en is goed winterhard.

Deze reuzenbamboe maakt halmen van ruim 5 cm dik en kan ruim 8 meter hoog worden. Uiteraard heeft deze bamboe daarvoor veel ruimte nodig en voldoende water en bemesting tijdens het groeiseizoen.

 Phyllostachys iridescens with bluish new shoots in between older culms Copyrights wwwPerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 Phyllostachys iridescens foto1

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Phyllostachys iridescens

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur