Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys incarnata

ZELDZAME BAMBOE
Phyllostachys incarnata heeft opmerkelijke purperrode, nieuwe scheuten en dikke blauw bemeelde halmen. Deze bamboe groeit sinds 2010 in onze tuin. Jaren met krachtige groei wisselen af met jaren met weinig groei. Deze bamboe heeft tijdens het scheutenseizoen voldoende water nodig om de scheuten goed door te laten ontwikkelen. Het komt nogal eens voor dat de groei stagneert bij droogte. Lijkt uit te kunnen groeien tot een vrij forse bamboe met halmen rond de 5 cm bij een hoogte van 6+ meter. Mooie soort voor de liefhebber of verzamelaar. Phyllostachys incarnata 1 bamboehaag nl

WINTER
Bij strenge vorst kan er bladschade en soms halmschade ontstaan. Over het algemeen herstelt de plant hier goed van tijdens het volgende groeiseizoen.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is niet regulier in teelt maar wel op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Phyllostachys incarnata 3 bamboehaag nl

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Phyllostachys incarnata 2 bamboehaag nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur