Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys violascens

Violascens bamboe
Phyllostachys violascens werd vroeger geschaard onder bambusoides maar heeft nu een eigen soort-status. Het is een snel groeiende soort met een zeer variabele bruin-groen-geel-violet tekening op de halm. Staat bij mij sinds 1997 in de tuin en is een aantal keer fors uitgegroeid en een aantal keer fors teruggevroren in een strenge winter. Weet toch altijd weer goed te herstellen. Violascens is een van de eerste Phyllostachyssen in het voorjaar die scheuten maakt. Dit maakt hem in sommige jaren gevoelig voor late nachtvorsten.  Kan halmen van 5+ cm maken bij een hoogt van 5-7 meter schat ik. Verzamelaarsplant, mooi als uitgesnoeide solitair op een beschutte plek. Jonge halmen zijn minder stabiel de eerste winter bij storm door de snelle groei. De halmwand is vrij dun waardoor deze kan breken bij zware sneeuwval.

Phyllostachys violascens PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Phyllostachys violascens 2 PerkBamboo com

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur