Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys bambusoides ’Lacrima deae’

Phyllostachys bambusoides ‘lacrima deae’ vertoont zwarte vlekken op de groene halmen. Voor mij een van de mooiste soorten met dit kleurpatroon. De dichtheid hiervan neemt toe naarmate de halmen ouder worden. Dit patroon loopt op tot 95% bedekking. De zwarte vlekken worden niet veroozaakt door een bacterie zoals bij Phyllostachys bambusoides ‘tanakae’. 'Lacrima Deae' is is vitaler en sterker. Vermoedelijk is dit ook voor ons klimaat een beter presterende vorm binnen de bambusoides-groep.
Phyllostachys bambusoides Lacrima deae 4 PerkBamboe.nl
Phyllostachys bambusoides 'lacrima deae' is inheems in het zuiden van de Chinese provincie Shaanxi en het noorden van de provincie Henan, aan de oevers van de Dan He-rivier tussen de steden Jincheng en Jiaozuo. De temperaturen kunnen de hele winter ver onder het vriespunt liggen en de geringe regenval wordt voornamelijk over de zomer verdeeld. Net als veel andere cultivars van Phyllostachys bambusoides, heeft 'Lacrima Deae' voldoende zomerwarmte nodig voor een goede groei. Koude winters zullen vermoedelijk geen problemen opleveren mits de bodem voldoende drainerend is. Deze plant heb ik verkregen uit de collectie van Stephane Alzaix.

Deze soort is in observatie in onze bamboetuin (nog niet verkrijgbaar).
Phyllostachys bambusoides Lacrima deae 2 PerkBamboe.nl

Phyllostachys bambusoides Lacrima deae 3 PerkBamboe.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur