Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys arcana 'Luteosulcata'

Groene halm met gele sulcus
Phyllostachys arcana 'Luteosulcata' is een middelgrote bamboe waarvan de gladde groene halmen een heldere gele lengtestreep (sulcus) om-en-om de halm hebben. Deze bamboe is goed winterhard maar kan in de strengste winters wat vorstschade oplopen. Het herstel daarvan is goed. Sommige halmen hebben onderin een typerende zig-zag groei. Een sierlijke bamboe die zich leent om solitair te plaatsen en uit te dunnen en op te snoeien zodat de schoonheid van de halm goed naar voren komt.

 Phyllostachys arcana Luteosulcata

Bloei
Phyllostachys arcana 'Luteosulcata' bloeit sinds 2017 en is daarom voorlopig uit het teelt- en verkoopassortiment genomen. De plant maakt intussen (anno 2021) weer wat meer nieuwe halmen die geen bloei vertonen. De verwachting is dat deze soort op termijn zich vegetatief herstelt uit het wortelstelsel.
 Phyllostachys arcana Luteosulcata in bloei flowering PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Deze soort is momenteel niet verkrijgbaar op de kwekerij. De verwachting is dat Luteosulcata zich langzaam vegetatief herstelt en verder ontwikkelt zonder bloei.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur