Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phormium tenax Atropurpureum

Een heel opvallende wintergroene architectuurplant. De lange zwaardvormige bladeren zijn bij deze vorm prachtig wijnrood van kleur en staan in een waaier recht omhoog. Bij uitstek een contrastplant. Deze vorm is geschikt voor de volle grond, maar kan in winterkoude gebieden ook in een grote kuip. Bij aanhoudende vorst onder -10 winterbescherming geven.
Phorium atropurpureum naast bamboe

Phormium is een lid uit de familie van Agave en Yucca, ofschoon ze veel zachter blad hebben zijn de zwaardvormige bladeren kenmerkend. De prachtige bloeiwijze in de zomer bij oudere planten doet zeer exotisch aan. Aan een purperen tot zwarte stengel van 2,5 tot 3,5 meter lang vormen zich korte zijtakken met groepen roodachtige lange buisbloemen Deze plant wordt circa 1.00 – 1.50 hoog. Soms verkrijgbaar in kleine aantallen.
Phormium atropurpureum2 gr

Phormium tenax Atropurpureum

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur