Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Musella lasiocarpa Golden Lotus

Dwergbanaan
Musella lasiocarpa 'Golden Lotus' is een relatief nieuwe introductie, o.a. via Ruud Meeldijk, Thailand. Deze compacte soort uit Yunnan (hoogte 1 tot hooguit 1,5 m) heeft korte, stijve blauwgroene bladeren. De plant kent een eindstandige bloei waarbij er een gele bloeiwijze verschijnt die rechtop groeit en gedurende lange tijd bloeit. Musella kan aan de basis zijscheuten maken.

Winterhardheid en standplaats

De winterhardheid is wat variabel; ik heb regelmatig planten verloren in kwakkelwinters, maar een te lange koude winter kan ook funest zijn. Op een 's winters voldoende afwaterende bodem met voldoende winterbescherming kan worden de beste resultaten bereikt. Diverse klanten hebben deze soort al vele jaren in de volle grond waarbij de mooiste exemplaren op een zonnige, afwaterende standplaats groeien.

Musella lasiocarpa bij klant al 10 jaar in de voortuin PerkBamboe.nl

Winterbescherming
Evenals andere banaan-achtigen heeft ook Musella een goede winterbescherming nodig bij aanhoudende / strenge vorst. De bovengrondse delen zijn waterig en kunnen weinig vorst verdragen. De plant kan herstellen vanuit het wortelstelsel, mits dat door middel van een winterdek vorstvrij is gebleven.

Musella flowering sequence 8

Verkrijgbaarheid
Deze soort is af en toe verkrijgbaar op de kwekerij, soms alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Musella flowering sequence 1

Musella

 

MUSELLA blad gr

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur