Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Musa sp. Tibet

Musa sp. Tibet is evenals Musa basjoo een stevige groeier. Tibet onderscheid zich door de slankere schijnstammen die blauwgrijs berijpt zijn. Kenmerkend zijn de oorlelletjes aan de stompe bladpunt. De vorsttolerantie is ook vergelijkbaar met M. basjoo, al lijkt deze soort meer voorjaarswarmte nodig te hebben om aan de hergroei te beginnen.
Musa sp Tibet 3 PerkBamboe.nlGroeiplaats en overwintering
Musa sp. Tibet wordt eveneens zo'n 4 meter hoog onder gunstige groei-omstandigheden. Daarmee bedoel ik een humusrijke, voedzame bodem op een beschutte, warme standplaats waarbij de plant regelmatig wordt bijgemest en overvloedig water krijgt in een droge zomerperiode. Bij aanhoudende / strenge vorst tot circa 1 m hoogte afsnijden en zeer goed inpakken met luchtig (organisch) materiaal en afdekken met waterdicht materiaal gedurende de vorstperiode. Daarna weer ontdoen van winterbescherming en 'luchten' om schimmelvorming te voorkomen.
Musa sp Tibet 1 PerkBamboe.nlVerkrijgbaarheid
Deze soort staat in observatie in de tuin. Soms zijn er enkele exemplaren beschikbaar voor de verkoop op de kwekerij

Musa sp Tibet 2 PerkBamboe.nl

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur