Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Muehlenbeckia axillaris Maori

Deze wintergroene bodembedekker met kleine glimmend groene ronde blaadjes langs paarszwarte stengels komt van het koudere zuider eiland van Nieuw Zeeland. Vormt een sierlijke, dichte begroeiing. Soms klimt 'Maori' omhoog, steunend op de omringende beplanting waardoor het nodig kan zijn deze prachtige kruiper terug te snoeien. Lijkt zich het beste thuis te voelen in de halfschaduw, maar een plek in de volle zon met voldoende bodemvocht lukt ook.
Muehlenbeckia axillaris Maori 4 PerkBamboe nl
Bloei en winter
In de nazomer verschijnen de piepkleine groengele bloemen tussen het blad. 's Winters kleurt het blad naar bronsgroen. Kan bij strenge vorst wat invriezen maar loopt hier altijd weer goed uit.
Muehlenbeckia axillaris Maori 3 PerkBamboe nl
Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij
Muehlenbeckia axillaris Maori 2 PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur