Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Lysimachia christinae Zixin

Lysimachia Zixin 4 PerkBamboe nlNieuwe bodembedekker
Een fraaie bodembedekker met frisgroene glanzend ronde bladeren met een paarse zweem rond de middennerf werd in 2004 ontdekt in Enshi County, naast de Three Gorges, door W. Zheng en L.Q. Chen. Het werd geïntroduceerd in de kwekerij van de Huazhong Agriculture University om de commerciële waarde ervan te testen. In 2005 werden de planten ter evaluatie opgestuurd naar universitaire medewerkers in de provincie Hubei in China. Na evaluatie kreeg de cultivar de naam 'Zixin'
Lysimachia Zixin 3 PerkBamboe nlToepasbaarheid
In China wordt 'Zixin' nu succesvol gebruikt als een sierlijke bodembedekker (wortelend op de basale knopen terwijl het kruipt). 'Zixin' produceert opvallende, donker paarsrode nerven op het glanzende, dikke blad en stervormige, intens oranjegele bloemen met rode kelen langs de stelen. Bloeitijd mei tot september. Hoogte 10cm. Halfschaduw tot halfschaduw in vochthoudende, goed doorlatende grond op een beschutte plaats.
Lysimachia Zixin 2 PerkBamboe nlErvaringen
De eerste planten zijn in de zomer van 2020 uitgeplant in de halfschaduw onder een uitgesnoeid bamboecluster op een humusrijke toplaag. Tot de late herfst groeiden de planten goed en verdubbelden hun groeioppervlak. 'Zixin' is goed de vorstperiode van februari 2021 doorgekomen waarbij de temperaturen boven het sneeuwdek tot ruim onder -10 daalden. Het isolerende sneeuwdek voor ervoor gezorgd dat er geen vorstschade ontstond.
Lysimachia Zixin 1 PerkBamboe nlVerkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig in beperkte aantallen verkrijgbaar op de kwekerij.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur