Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Lophosoria quadripinnata

Lophosoria quadripinnata uit Chili en Argentinië is een boomvaren maar dan met een kruipende wortelstok. De zeer aantrekkelijke bladeren met fijne textuur zijn zilverblauw aan de onderzijde. Lophosoria kan tot 1 tot 1,5 meter hoog worden onder gunstige omstandigheden.

Lophosoria quadripinnata in onze showtuin 5 PerkBamboe nl kopie

Winter
Bij aanhoudende vorst moet u de plant goed inpakken (bijvoorbeeld met riet of vliesdoek), of binnenzetten. Vooral 'droge vorst' in combinatie met noord/oostenwind is schadelijk. Het is handig bij het verzorgen in de zomer om een limonadefles met water op z'n kop boven in het hart tussen de bladeren te zetten. Prik een gaatje in de flessendop zodat de stam langzaam bevochtigd wordt.
Lophosoria pinnata samen met Clerodendrum en Typhonium onder Phyllostachys aur Aureocaulis PerkBamboe nl

Verkrijgbaarheid
Deze zeldzame varen in onze tuin groeit langzaam en laat zich daardoor maar heel beperkt vermeerderen. Soms kunnen er enkele planten beschikbaar zijn voor de verkoop. Komt u specifiek voor deze soort, informeer dan even naar de voorraad.
Lophosoria quadripinnata Woodwardia orientalis www.PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur