Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

KOKOSVEEN, COCOPEAT

TOEPASSING
Kokosveen is een organische mengsel van kokosvezels, -gruis en veen. We gebruiken dit product rond de wortelkluit bij aanplant in de volle grond van (o.a.) bamboes. Kokosveen heeft als eigenschap dat als een luchtige spons werkt; het houd vocht en voedingsstoffen vast terwijl het ook luchtig genoeg blijft voor de zuurstofvoorziening van de haarwortels. Het zorgt voor een goede aanhechting en vochtverdeling van de kluit met de tuingrond en bevordert het uit de kluit groeien van de (haar)wortels. Dat zie je terug in een snelle groei van nieuwe haarwortels en 'zetting' van de plant in de volle grond.

Kokosveen cocopeat kokosvezel plantgatverbetering kokospotgrond1 small PerkGroennl

SAMENSTELLING
Kokosveen in een mengsel van vezels en gruis van de dikke schil van de kokosnoot samen met veen. De schillen zijn in de tropen een bijproduct van de kokosteelt en vinden zo een nuttige toepassing bij ons. Het materiaal wordt voor het transport over zee compact in droge blokken geperst. Hier worden de blokken geweekt in water waarbij de kokosvezels weer loskomen.

Kokosveen cocopeat kokosvezel plantgatverbetering kokospotgrond5 small PerkGroennl

VERKRIJGBAARHEID
Verkrijgbaar in 40 liter verpakkingen. Meestal gebruiken wij een halve zak per plant, bij grote kluiten 1 zak per plant. Kan gelijk meebesteld worden met de planten.
Prijs cocopeat per verpakking van 40 liter a € 7,50

LEVERING
Je kunt Kokosveen bestellen door een email met je adresgegeves te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zetten deze dan klaar op de kwekerij voor afhaal of sturen deze samen met de planten naar je op in overleg. Per mail ontvang je een betaalverzoek.

Nieuwe haarwortels in cocopeat kokosveen na 10 dagen in warme grond2 bamboehaagnl small PerkGroen nl

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur