Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Koelreuteria paniculata

Koelreuteria paniculata (Aziatische lampionboom) is een kleine, geveerdbladige boom waarvan de sub-blaadjes gekarteld zijn. Kenmerkend zijn de gele bloemtrossen die in het najaar gevolgd worden door opvallende lampionvormige vruchten. Deze bladverliezende boom uit Azie (China, Japan) is bladverliezend en wordt meestal tussen 4-6 m hoog. Deze boom laat zich snoeien tot een aangepast formaat. Er bestaat ook een zuilvormige, Fastigiata vorm. De geel-oranje herfstverkleuring is ook zeker de moeite waard.
Koelreuteria paniculata 3

BESCHIKBAARHEID
Deze soort hebben we niet standaard beschikbaar in ons assortiment
Koelreuteria paniculata 2

Koelreuteria paniculata 4

Koelreuteria paniculata 6

Koelreuteria paniculata 1

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur