Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium spicatum 'Dudh Kosi Valley'

H. spicatum is een soort met een hoge vorsttolerantie. Er is een grote natuurlijke variatie; zo zijn er lage typen met bruinrood blad en hoge typen. Dudh Kosi Valley heeft een stevige, opgaande groeiwijze, een hoogte van 1,5 – 2 meter en lange trossen met dicht op elkaar staande zacht perzikkleurige bloemen.
2013 Hedychium spicatum USA clone
Hedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen. Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen augustus en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Afdekken bij aanhoudende vorst.Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.
Hedychium spicatum Salween Valley                Hedychium spicatum Dudh Kosi Valley www.PerkGroen.nl

Hedychium spicatum USA

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur