Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium greenii  

Dit is een van de mooiste Hedychium's in blad- en bloemkleur. De legergroene bladeren van de H. greenii hebben een wijnrode onderzijde en de bladstelen zijn eveneens wijnrood van kleur. De grote bloemen zijn helder rood.  H. greenii wordt ongeveer 100-125 cm hoog.  Het is de enige soort die ik ken die 'keikis' maakt; dit zijn vegetatieve broedplanten in de oksels van de bloeiwijze (pseudovivipary bulbil formation). Het lijkt erop dat alle planten in cultivatie voortkomen uit één plant verzameld in het zuidwesten van Bhutan door mr. Green rond 1908. Is wat meer vorstgevoelig en warmtebehoeftig dan andere Hedychiums, kies daarom een beschutte, warme standplaats.
Hedychium greenii www.PerkGroen.nl

Tuingember
Hedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Het is raadzaam de planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Hedychium greenii 1 PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.
Hedychium greenii Himalayagember GROOT copyright www.PerkGroen

Hedychium greenii

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur