Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium gardnerianum ‘Compactum’

Deze geelbloemige siergember is in zijn soort een van de mooiste. H. gardnerianum ‘Compactum’ heeft stevige, gedrongen stengels en relatief grote, iets golvende bladeren. Deze compacte vorm groeit in een zomer op tot 80 – 100 cm en gaat dan bloemknoppen aanleggen. De grote helder gele bloemen hebben elk een rood-oranje verlengde meeldraad. De bloem verspreidt een heerlijk zoete geur.
Hedychium gardnerianum bloeiwijze GROOT copyright www.PerkGroenHedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen. Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen augustus en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Siergember Hedychium gardnerianum www.PerkGroen.nl

Hedychium gardnerianum Compactum

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur