Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium forrestii Hort.

Een bijzonder interessante grote Hedychium voor permanente buitenteelt. Deze goed winterharde soort wordt 2 meter hoog, bloeit midden zomer met verspreid staande witte bloemen (volgens onze jongste zoon zijn het vlinders) welke in het najaar gevolgd worden door prachtige rode stervruchten. Opvallend is ook de weelderige groei, de grote bladeren en de rijke bloei. Zeer exotisch !
2013 Hedychium forrestii Hort1 1000px copyright www.PerkGroen
Hedychiums zijn verwant aan Canna met dikke rhizomen op pollen groeiend. Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. Afhankelijk van de zomerwarmte, soms nog en tweede bloei. Sterft ‘s winters bovengronds af. Afdekken bij aanhoudende vorst.  Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.

 Hedychium forrestii  www.PerkGroen.nl

Hedychium forrestii Hort

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur