Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium densiflorum ‘Stephen Schilling’  

Stephen is een nog grotere vorm van densiflorum met een korte maar uitbundige bloei. De samengestelde bloeikolven zijn warmgeel van kleur. De uitgroeihoogte is ruim 1,5 m. ‘Stephen’ ontwikkeld snel een dichte pol van hoge, smal bebladerde stengels met rode bladaanzet welke in de nazomer worden bekroond door talloze zwavelgele bloemen. Geeft evenals de andere gembers een bijzonder exotische tint aan de tuin.
2013 Hedychium densiflorum Stephen
Hedychiums zijn exotisch ogende familieleden van Canna en Musa. Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen augustus en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Afdekken bij aanhoudende vorst. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.

Hedychium densiflorum Stephen Stenderson

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur