Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium densiflorum ‘Sorung’ 

Naast de vormen 'Assam Orange', 'King' en 'Stephen' is er nog 'Sorung'. Deze prachtige en nog zeldzame variëteit werd in de buurt van de gelijknamige plaats in het oosten van Nepal gevonden, op 2400 m hoogte. Hij lijkt veel op 'Stephen', inclusief de grotere bloeiwijzen, maar dan in het rood. Prachtig, goed winterhard.
Hedychium densiflorum Sorung

Hedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen. Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Hedychium densiflorum Assam Orange  King  Stephen   Sorung  www.PerkGroen.nl

Hedychium densiflorum Sorung

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur