Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium densiflorum ‘Assam Orange’ 

Oranje bloei-aren
Dit is een van de kleinere Hedychiums (1 – 1,5 m hoog). ‘Assam Orange’ ontwikkeld snel een dichte pol van hoge, smal bebladerde stengels met rode bladaanzet welke in de nazomer worden bekroond door talloze helder oranje bloemen. Geeft evenals de andere gembers een bijzonder exotische tint aan de tuin. De soort H. densiflorum geldt als een van de makkelijkste en sterkste soorten en kent diverse ondersoorten, vormen en cultivars. Het zijn rijkbloeiende soorten.
Fotopagina Assortimentstuin Hedychium densiflorum Assam Orange in bloei met het ragfijne rood van Persicaria virginiana Filiformis Copyright www.PerkGroen
Tuingember
Hedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Het is raadzaam de planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Hedychium densiflorum Assam Orange King Stephen Sorung Copyrights www.PerkBamboo com

Hedychium densiflorum Assam Orange

Hedychium densiflorum Assam Orange 1 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur