Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium coronarium ‘Chrysoleucum’ 

Hedychium betekent ‘zoete sneeuw’ en verwijst naar de spierwitte en heerlijk geurende bloemen van H.coronarium Deze soort wordt tot de groep van Butterly Gingers gerekend vanwege de vorm van de bloemen die doet denken aan kleine vlinders. Het is een van de mooiste gembers met smetteloos witte bloemen in de nazomer tot laat in de herfst die heerlijk geuren (citroen-gember). Het ovale blad staat op stevige groene stengels met een uitgroeihoogte van 1,5m.
Hedychium coronarium chrysoleucum Butterfly ginger in bloei GROOT copyright www.PerkGroen
Ze prefereren humusrijke, vochtige, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen augustus en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Afdekken bij aanhoudende vorst. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.

Hedychium coronarium Chrysoleucum

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur