Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Gymnocladus dioica

Gymnocladus dioica is een zeer fraaie, grillige boom met zeer groot dubbelgeveerd groen blad dat in het voorjaar bronskleurig uitloopt. In het najaar kleurt het blad naar heldergeel voordat het afvalt. Door deze boom regelmatig terug te snoeien wordt een compacte groeivorm behouden met het accent op het bijzondere blad. De grillige stam en ruwe schors zijn typerend voor deze soort.
gymnocladus
Uitgegroeid wordt Gymnocladus 7 tot 10+ m hoog. Ze heeft de voorkeur voor een tamelijk vruchtbare grond. Bij ons op de klei groeit deze boom goed en gaat harmonisch samen met de omringende hoge bamboes en bladplanten in de ondergroei.
Gymnocladus dioca

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur