Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Gunnera manicata

2013 Gunnera manicata copyright www.PerkGroen
Mammoetblad of reuzenrabarber is de grootst denkbare bladplant (overigens geen familie van de rabarberplant). Het geslacht Gunnera telt een veertigtal soorten. De grootste van alle Gunnera’s is de G. manicata. Deze plant kan onder zeer gunstige omstandigheden zo'n 3 tot 4 meter hoog worden met bladeren tot 2 meter in doorsnede. Een warme, luwe standplaats en de permanente beschikking over voldoende vocht en voeding zijn hiervoor van belang.
De echte Gunnera manicata tussen Pseudosasa japonica en Phyllostachys vivax Aureocaulis Copyright www.PerkGroen

Naast het reuzenblad zijn ook de roodbruine bloeikolven imposant. Ze kunnen bij deze soort 50 tot 100 cm groot worden. Het blad sterft ‘s winters af bovengronds. Goed afdekken bij vorst. De echte Gunnera manicata is een zeldzame verschijning en daarom slechts beperkt verkrijgbaar.
Gunnera manicata 1 PerkBamboo com
Let op: omdat Gunnera tinctoria sinds 2019 niet meer verhandeld mag worden in Europa zijn alle planten van deze soort in de handel omgelabeld naar 'Gunnera manicata'. Bijna alle planten in omloop onder deze naar zijn dus Gunnera tinctoria of in het beste geval hybriden van tinctoria x manicata..
Gunnera manicata Mammoetblad bloeiwijze GROOT copyright www.PerkGroen

Gunnera manicata

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur