Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Fatsia polycarpa

Fatsia polycarpa

Deze groenblijvende Aralia-achtige uit Taiwan heeft dieper ingesneden, smallere bladlobben ten opzichte van Fatsia japonica. De meer open, ijlere groeiwijze resulteert in een minder massieve groeivorm. Fatsia polycarpa lijkt wat beter zonbestendig ten opzichte van F. japonica. De vorsttolerantie is echter beperkter. Kies daarom een beschutte standplaats en voorzie winterbescherming bij strenge vorst.
fatsia polycarpa
Meerdere clonen
Mogelijk zijn er meerdere clonen in omloop. Naast de vorm 'Green Fingers' is er ook een 'Edward Needham's Form' (syn. Needham's Lace', ‘Tregye form’), deze laatste is een zaailing van de moederplant uit de prive-collectie van wijlen Edward Needham.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is in observatie in onze tuin. Soms zijn er planten van verkrijgbaar op de kwekerij

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur