Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 Fatsia japonica 'Marakumo Nishiki'

Fatsia japonica Japanse Aralia Marakumo Nishiki PerkBamboe nl
Deze varieteit van de wintergroene Japanse Aralia kernmerkt zich door de een bijzondere lime-groene en donkergroene bladtekening. Nieuwe bladeren zijn fris lichtgroen. Levert een spectaculaire kleurvariatie op in de tuin. Voor mij de mooiste selectie van Fatsia japonica.

 2013 Fatsia japonica Aureovariegata copyright www.PerkGroen.nl

Groeit het beste in de (half)schaduw en kan tussen 1,5 en 2 m hoog worden. Op den duur vertakt de plant zich zodat een heesterachtige groeivorm ontstaat. Fatsia laat zich door snoei compact houden als dat nodig is. Fatsia bloeit aan het einde van het groeiseizoen, medio november tot begin december. De roomwitte bloemen worden bezocht door de laatste insecten van het jaar. Bij goede bestuiving volgen de zwarte bessen in de winter.
Fatsia japonica Marakumo Nishiki en Begonia evansiana Grandis 1 PerkBamboo com

Fatsia Spiders Web Fatsia Marakumo Nishiki Fatsia Variegata www.PerkGroen.nl

Fatsia detail bloem

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur