Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fascicularia bicolor subsp. caniculata

Fascicularia bicolor subsp. caniculata bloeit, als de bladrozetten oud genoeg zijn, over het algemeen vroeg in de nazomer. Gedurende deze periode zal het bladerdek van deze bromelia van groen verkleuren naar helder vuurrood.
Bloeiend hart bromelia Fascicularia breedbladige vorm PerkBamboe nl
Het bloeiende hart van de plant heeft blauw- paarsachtige bloemen, de vuurrode kleur van de bladeren blijft tot aan het voorjaar
Fascicularia bicolor subsp caniculata 2 PerkBamboo com

De rode gebogen bladeren in combinatie met het bloeiende hart van de plant hebben een onvergetelijk effect, een echte “eye-catcher”! Op een zonnige standplaats en goed doorlatende bodem kan zij vorst verdragen. Omdat de bladrozetten ‘s winters veel water opvangen kan vertikaal planten wateroverlast beperken. Tot 30 cm hoog. Regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij.

Fascicularia bicolor subsp caniculata 1 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur