Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fascicularia bicolor Brevifolia

 Fascicularia bicolor  uit Chili is vermoedelijk de meest winterharde bromelia-achtige. De plant wordt zo’n 30 – 50 cm hoog en vormt dichte clusters met bladrozetten die na enkele jaren naar rood verkleuren en in het centrum prachtige blauwe bloemen laten zien.
Fascucularia bicolor Brevifolia 7 PerkBamboo com
Beste aan te planten op een gedraineerde bodem. Deze breedbladige vorm hebben wij uit de collectie van Paleis ‘t Loo verkregen en is regelmatig op voorraad voor de verkoop.
Fascicularia bicolor subsp. Bicolor breedbladige vorm www.PerkGroen.nl
Onze planten staan ook al jaren in de rotstuin van de Botanische Tuin Utrecht op een beschutte plek met goede afwatering. Bij strenge vorst worden de planten tijdelijk afgedekt. Als kuipplant het beste vorstvrij overwinteren. Soms verkrijgbaar op de kwekerij in kleine aantallen.

Fascucularia bicolor Brevifolia 5 PerkBamboo comjpg

 

Fascucularia bicolor Brevifolia4 PerkBamboo comjpg

Fascucularia bicolor Brevifolia6 PerkBamboo comjpg

 

Fascucularia bicolor Brevifolia3 PerkBamboo comjpg

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur