Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Borinda (Fargesia) yulongshanensis Linder

GROTE FARGESIA
Fargesia (Borinda) yulongshanensis Linder is op een hoogte van 3900 m in Yunnan, China gevonden door Robert Linder. Deze fors uitgroeiende Fargesia heeft relatief dikke, meer opgaande halmen in vergelijking tot bijvoorbeeld F. utilis. De blauwgrijs berijpte halmen krijgen op termijn een diameter van 15 - 25 mm. Uiteindelijke hoogte is naar verwachting 4 tot 6 meter. Dit is een soort met een uitgesproken ‘jungle-effect’ en fraai als solitair. Deze Chinese bamboe maakt pas laat in het seizoen nieuwe scheuten. Bij voldoende afrijping van deze scheuten is de winterhardheid goed. Het blad heeft een kermerkende stompe punt en is meer blauwgroen van kleur.
Borinda Fargesia yulongshanensis PerkBamboo com

NIET WOEKEREND
Fargesia's en Borinda's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur