Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia robusta 'Campbell'

Fargesia robusta ‘Campbell’ is een van de beste tuinbamboes en niet voor niets een van de meest gevraagde soorten op onze kwekerij. Deze uit het wild afkomstige bamboe kenmerkt zich door een stevige, opgaande groeiwijze en is geschikt voor zowel een zonnige als een schaduwrijke standplaats. Deze bamboe is midden jaren 80 door Dr. Julian Campbell in NW Sichuan, China verzameld en bij  Kew Botanical Gardens ondergebracht. Van daaruit is Campbell verspreid geraakt bij gespecialiseerde bamboekwekerijen.

Campbell is wintergroen en snelgroeiend

De soortnaam robusta verwijst naar de robuuste, relatief dikke halmen die de plant de strak opgaande groeivorm geven.  Kenmerkend van ‘Campbell’ zijn de kleine, donkergroene bladeren, olijfgroene halmen en in het voorjaar opvallende papierwitte schutbladeren rondom de nieuwe halmen die lang aan de plant blijven. Na het afvallen van de schutbladeren in de zomer komen de donkergroene halmen tevoorschijn. Deze verkleuren uiteindelijk naar olijfgroen. Een andere belangrijke eigenschap in het winterbeeld is dat deze soort zijn blad niet oprolt bij vorst en slechts een geringe bladrui kent voor de winter waardoor ‘Campbell’ er ‘s winters mooi uit blijft zien. ‘Campbell’ behoort tot de vroegst uitlopende bamboes; in april verschijnen de scheuten al boven de grond, bij jonge planten vaak gevolgd door een kleiner aantal nieuwe scheuten in de nazomer.

Fargesia robusta Campbell gesnoeid en vrijgroeiend www.bamboehaag.nl

Makkelijk in onderhoud en snoeien tot de gewenste hoogte

Deze nieuwe halmen groeien binnen enkele weken uit tot hun nieuwe hoogte. Dit maakt dat ‘Campbell’ binnen enkele jaren snel tot een forse plant uit kan groeien. De uiteindelijke hoogte ligt rond de 3-4 meter, afhankelijk van de standplaats en het bodemtype. ‘Campbell’ laat zich ook prima snoeien tot de gewenste hoogte. Het is bij uitstek ook een soort om hagen mee te creëren. Er zijn overigens meerdere vormen van robusta in omloop welke allemaal duidelijk van mindere kwaliteit zijn, o.a. robusta ‘Robusta’, ‘P King’, ‘Pingwu’, ‘Red Sheets’ , dus vergewis u bij aanschaf van de soortechtheid van een robusta ‘Campbell’ (‘White Sheet’ is een synoniem voor ‘Campbell’).

Campbell te koop op de kwekerij in verschillende maten

Op de kwekerij zijn meestal meerdere maten en leeftijden van deze soort op voorraad. Informeer naar de actuele beschikbaarheid als u een specifieke maat zoekt. Tijdens onze verkoopdagen kunt u uit de verkoopvoorraad direct planten uitzoeken en meenemen. In overleg kunnen we de planten ook opsturen samen met alle benodigheden zoals wortelscherm, plantgatverbetering en bamboemest.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur