Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia nitida Pillar

GROTE VORM VAN NITIDA
Fargesia nitida x nitida Gansu 'Pillar' is een hybride uit de nieuwe zaadselecties van Fargesia nitida x nitida Gansu. 'Pillar' wordt ongeveer 2,5 - 3,5 meter hoog, waardoor het een van de grotere Fargesia's is. 'Pillar' heeft bruingroene halmen die naar boven toe zwartpaars worden. 'Pillar' is een vitale, sterke plant met een volle, bossige groei. De plant groeit vrij snel breed uit en is daardoor minder geschikt voor kleine tuinen, maar de plant laat zich wel goed snoeien.

'Pillar' behoort tot de groep bladrollende bamboesoorten die als zelfbescherming bij hitte, droogte en vorst hun blad tijdelijk kunnen inrollen.

Fargesia nitida Pillar 1 PerkBamboe nl kopie

NIEUWE GENERATIE HYBRIDEN
Fargesia nitida
-hybriden van de nieuwe generatie Fargesia nitida x nitida Gansu zijn gezonde nieuwe planten afkomstig van kruisbestuiving van de bekende Fargesia nitida-klonen. De oorspronkelijke Fargesia nitida bloeide aan het begin van deze eeuw. Binnen de vele hybride zaailingen is er nog steeds selectiewerk gaande om de meest interessante klonen te identificeren.

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 

Fargesia nitida Pillar 2 PerkBamboe nl kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur