Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia nitida 'Black Pearl'

 

BIJNA ZWARTE HALMEN
Fargesia nitida 'Black Pearl'  is een zaailing uit 2005 van Hans Verweij, geselecteerd uit het zaad van de kruising tussen twee Fargesia nitida-klonen: nitida x nitida Gansu. Deze plant heeft donkerpaarse halmen en een uitgroeihoogte van rond 2,5-3 meter onder gunstige omstandigheden.

Andere selecties uit het zaaisel van deze kruising zijn de kleinere 'Volcano' en de grotere 'Pillar'. Allen hebben zij de typische donkere halmen, smaragd groen nieuw blad en de eigenschap dat de planten hun bladeren tijdelijk inrollen bij felle zon of vorst.

 

Fargesia hybrid nitida x Gansu Black Pearl  detail halmen en bladstructuur www.bamboehaag.nl 

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

 

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 Fargesia nitida Black Pearl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur