Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia nitida Wakehurst x murieliae 'Da Wei'

NIEUWE HYBRIDE
Fargesia nitida 'Wakehurst' x murieliae 'Da-Wei'  is een nieuwe, zeer vitale hybride 'new generation' bamboe die de komende eeuw geen bloei te verwachten heeft. De plant is door Jacob Visscher geselecteerd uit zaailingen van de kruising tussen Fargesia nitida Wakehurst x Fargesia murieliae.
Fargesia DaWei detail halmen PerkBamboe nl

KRACHTIG
Het resultaat is een krachtig groeiende plant met tamelijk snel wat dikker wordende halmen. Da-Wei staat sinds 2016 in onze tuin en we hebben er een klein aantal vermeerderingen van gemaakt. Deze plant wordt vermoedelijk rond 3+ m hoog en leent zich o.a. om in een open habitus te snoeien en zo solitair toe te passen.
Fargesia Da Wei gekleurde halmen PerkBamboe nl

SOLITAIR EN HAAG
Dhr. Jacob Visscher omschrijft Da-Wei als volgt: "met een hoogte van 4+ meter met halmen van 13 mm tot nu toe. Zeer winterhard, groeit onder andere, in Tsjechië waar hij weinig schade ondervindt bij een zeer koud landklimaat. Da-wei heeft mooi fris-groen blad. Wat vooral in het voorjaar bijna limoenkleurig is. De schutbladen zijn veelkleurig van paars naar geel en de bemeelde halmen kleuren blauw. Het is een zeer snelle groeier die in een paar jaar tijd bij goede omstandigheden al gauw 4+ meter kan bereiken. Het is een mooie solitair die geschikt is voor haagbeplanting want hij is heel recht opgaand".

Fargesia Da Wei gerooid van het veld2 PerkBamboe nl kopie

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

 Fargesia hybride Da Wei in onze showtuin 2 PerkBamboe nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Fargesia Da Wei gerooid van het veld3 PerkBamboe nl kopie

 

Fargesia hybride Da Wei in onze showtuin 3 PerkBamboe nl kopie

 

Fargesia Da Wei gerooid van het veld1 PerkBamboe nl kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur