Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia murieliae 'Purple Arrows'

PAARSBRUINE HALMEN
In het natuurlijk verspreidingsgebied heeft Fargesia murieliae ook in de jaren ‘90 gebloeid en heeft kruisbestuiving plaats gevonden binnen de natuurlijke genenpoel. Dit resulteerde in vitale zaailingen. In het Chinese Shennogjia-reservaat werden in 2003 deze zaailingen verzameld en getest in Noord-Europa. We hebben twee typen uit deze serie ter observatie en op een kleine schaal beschikbaar; lijkt een interessante aanwinst.

Fargesia murieliae 'Shennogjia-Purple Arrows' is een type waarvan de halmen paars-bruin in de zon kleuren. Opvallend zijn de relatief brede bladeren en gedrongen groei. De verwachte eindhoogte van deze planten is ongeveer 2,5 tot 3,5 meter. Deze Fargesia rolt tijdelijk zijn bladeren bij koude en bij felle zon als bescherming tegen uitdrogen.
Fargesia muriliae Purple Arrows2 PerkBamboe nl

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.
Fargesia muriliae Purple Arrows1 PerkBamboe nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur