Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia sp. Jiuzhaigou Deep Purple

DIEP PAARSE HALMEN
Fargesia sp. Jiuzhaighou 'Deep Purple'  komt in het wild voor in W-China (nationaal park Jiuzhaighou) en is daar door Bennie Nielen verzameld.  De meerwaarde van deze plant is dat deze clone net wat dieper donker paars kleurt in het voor- en najaar bij laagstaande zon ten opzichte van de andere clonen binnen de Jiuzhaighou-reeks.

Fargesia Deep Purple op het kweekveld2 PerkBamboe nl kopie

Het is bij mij niet de meest opgaand groeiende vorm maar nog steeds stevig genoeg voor de meeste toepassingen. De verwachte uitgroeihoogte is tussen 2,5 - 3 meter. De halmen staan wat ruimer uit elkaar. 'Deep Purple' lijkt wat trager op gang te komen met groei na aanplant ten opzichte van de andere Jiu's. Het lijkt me bij uitstek een soort om solitair toe te passen met enige snoei zodat de halmen goed zichtbaar worden

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Fargesia jiuzhaighou Deep Purple op het kweekveld4 PerkBamboe nl kopie

Fargesia Deep Purple op het kweekveld1 PerkBamboe nl kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur