Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia sp. jiuzhaigou 1 'Red PANDA'

RODE BAMBOE
Fargesia sp. Jiuzhaigou 1 (F. Jiu 1, rode bergbamboe, ook wel bekend onder de naam Red Panda) is een van de fijnstbladige Fargesia’s met kleurrijke halmen en zeegroen blad. Het is een polvormer met smalle bladeren en van groen naar roodpurper verkleurende halmen en een diepgele herfstverkleuring van een klein gedeelte van het blad.

Fargesia sp. Jiuzaighou 1 heeft een kleurschakering in roodtinten op de halmen aan de zonzijde.  www.bamboehaag.nl

EIGENSCHAPPEN
Deze in het wild gevonden botanische bamboe wordt ook wel ‘rode bergbamboe’ genoemd. Deze opgaande bamboe is geschikt voor zowel een groeiplaats in de schaduw als volle zon. Het is een zeer winterharde soort die voor de winter een deel van het blad afstoot en bij aanhoudende vorst en droogte het blad op kan rollen als bescherming. Op een onbeschutte, winderige groeiplaats is de bladafstoot groter dan op een beschutte locatie. Hierdoor kan de plant tijdelijk een transparant karakter hebben. De relatief dunne halmen kunnen buigen onder sneeuwlast of bij zware regen.

VEELZIJDIGE SOORT
Fargesia sp. Jiuzhaigou (‘de negen dorpen vallei’, spreek uit: jo-jai-go) is een vitale plant die zowel als haag als solitair gebruikt kan worden. Deze soort is verzameld in het gelijknamige natuurpark in noord Sichuan, China. De uitgroeihoogte bedraagt 2 tot 3 meter. Deze soort laat zich echter goed snoeien en is daardoor makkelijk op de gewenste hoogte/breedte te houden. Fargesia sp. Jiuzhaigou-1 maakt in de tweede helft van de zomer nieuwe scheuten aan,. Deze nieuwe halmen maken het opvolgende jaar zijtakken en blad aan.
 bamboehaag met Fargesia sp Jiuzhaigou 1 in de bamboetuin kopie

NIEUWE GENERATIE
De meeste Fargesia's kennen een bescheiden bladrui net voor de winter waarbij een klein percentage blad wordt afgestoten. Uitgegroeide planten blijven overigens voldoende dicht en goed wintergroen.
Dit is een bamboe die begin jaren '90 heeft gebloeid en waarvan de nakomelingen ruim een eeuw te gaan hebben tot de volgende bloei

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is meestal verkrijgbaar op de kwekerij, vaak in meerdere maten. We kunnen op aanvraag in het voorjaar grote exemplaren van deze soort rooien en opkluiten van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.
Fargesia sp Jiuzhaigou 1 foto2 kopie

Fargesia sp Jiuzhaighou 1 rode halmen1 PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur