Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia denudata Lancester 1

Fargesia denudata Lancester 1 is een weinig bekende soort die meer aandacht verdient. De volwassen plant in onze tuin is na 20 jaar nauwelijks groter dan 2,5 meter. De groene halmen kleuren in de loop van de tijd naar olijfgroen tot geelgroen. Het fijne, gewelfde blad kan zich tijdelijk in de lengte inrollen bij vorst en droogte om uitdroging te voorkomen.  Solitair toepgepast vormt zich een impostante fontein-achtige groeiwijze.
 Fargesia denudata Lancester 1 solitary planted in a group www.PerkBamboo com
Fargesia denudata Lancester 1 is een zeer goed winterharde bamboe. Ook deze Fargesia is niet-woekerend en vormt een compacte pol met dicht op elkaar staande halmen. Dit maakt deze bamboe ook geschikt als haagplant. Verdraagt schaduw goed maar groeit ook prima in de volle zon op een humusrijke bodem.
Fargesia denudata Lancester

Fargesia denudata Lancester 1 and Xian 1 www.PERKBAMBOO com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur