Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Toona sinensis Flamingo

Toona sinensis Flamingo is een vorm van Toona met roze uitlopende bladeren in het voorjaar. Dit maakt deze heesterachtig boomgewas tot een bijzondere verschijning. Later in het seizoen kleuren de bladern naar groen. In de hersft vertoont het blad een mooie diepe geelverkleuring voordat het afvalt voor de winterrust.
Toona sinensis Flamingo 6

Toona is een sierlijke boom uit China met lange, geveerde bladeren. Vaak groeit Toona meerstammig. Het blad doet denken aan Hemelboom (Ailanthus). Toona sinensis kan tot een middelhoge boomgewas uitgroeien, maar laat zich ook goed snoeien. Toona is bladverliezend en goed winterhard. Interessante boom in de bovenlaag van een tropische stijl beplanting. Soms op voorraad op de kwekerij.

Toona sinensis Flamingo 3

Toona sinensis Flamingo 2

Toona sinensis Flamingo 4

Toona sinensis Flamingo 6

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur