Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Eucalyptus deveuzevillei

Wat betreft winterhardheid is Eucalyptus debeuzevillei een van de sterkste. Deze Eucalytpus wordt in Australië ook wel 'jounama snow gum' genoemd. Ook deze soort verdraagt wind en heeft een groeisnelheid van ongeveer 0,5 meter per jaar. De bladeren zijn blauw-groen met gele stelen en voelen wat leerachtig aan. Hij bloeit crèmekleurig en is aantrekkelijk voor bijen. De bast vervelt het hele jaar door en ziet er uit als van een plataan. De debeuzevillei staat het liefst op een zanderige niet al te rijke doorlatende grond in de volle zon.. Deze boom wordt 4 – 7 m hoog, afhankelijk van de standplaats en leeftijd. Soms verkrijgbaar op de kwekerij.
Eucalyptus pauciflora subsp debeuzevillei 2

Eucalyptus debeuzevillei

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur