Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Ensete ventricosum Maurellii

Ensete ventricosum Maurelii

Abesijnse Rode banaan
Ensete ventricosum 'Maurelii' is een vorstgevoeldige banaan uit de hooglanden van Abesinie, het tegenwoordige Ethiopie. Maurellii maakt een dikke, compacte schijnstam met grote stugge bladeren. Deze zijn aan de onderzijde diep rood van kleur, de bovenzijde kleurt in de loop van de tijd naar donkergroen. Deze soort maakt geen zijscheuten. 's Winters oppotten in een grote kuip en vorstvrij overhouden, na half mei weer uitplanten. Het blad kan eventueel wat teruggesneden worden. Geeft een overweldigend effect in combinatie met bamboes, grassen en bladplanten. Ik heb nooit bloei waargenomen.

Abesijnse banaan Ensete Maurellii www.PerkGroen.nl

Verkrijgbaarheid
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij, alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Rode Abesijnse banaan Ensete ventricosum Maurelii op voorraad in pot kopen buy PerkBamboo com

 

Ensete maurellii rood PerkBamboo com

 

Ensete maurellii roodgroene vorm met uitlopers PerkBamboo com

 

Uit collectie Herman de Swert Ensete detail PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur